söndag 22 oktober 2017

Ny bistro i Kärrtorp: MA BakerKärrtorp har jag inte varit mycket i, men när kaféet MA Baker i centrumet där postade på FB att de numer öppnar upp för bistro på helgkvällar så blev jag nyfiken.

Rödvinstörstig kvinna.

Jag och grannen Thomas bestämde oss för att ta första chansen att testa vilket var nu i fredags. Innan öppning kl 18 stod folk utanför uppradade på kö. Stället var fullsatt! Mestadels medelålders kvinnor, men även en del män. Vi kunde snabbt dra slutsatsen att kärrtorpsborna törstat efter ett sådant här ställe.

Stämningen var vänlig, varm och opretentiös.

Person i behov av AW efter hård arbetsvecka.

MA Baker har rättigheter (alltså att servera alkohol) och på menyn finns smårätter, tapas, fast inte nödvändigt spanskt. Prismässigt ligger denna fina förortsbistro på samma nivå som restaurangerna på Södermalm.

Mums.

Betyg av mig och Thomas var klart godkänt! Ett trevligt ställe vi rekommenderar och gärna återvänder till.

HÄR finns MA Baker på Facebook.
HÄR är hemsidan.

torsdag 19 oktober 2017

En yngre och en äldre hund

En potpourri av bilder från sommaren med mig och damerna. Här ovan från Norrga, Grödinge. 

Nu när pälsdamen Svea blivit senior, i och med att hon fyllde åtta år i somras, märker jag stor skillnad i energi. Hon ligger gärna kvar i sängen på morgnarna och har inte det minste brått att gå ut på promix. Lilla Alice däremot can't wait! Hon är nyfiken och inte alls trött trots att hon lägger sig till vila. Ja, hon följer ju Svea som går och lägger sig. Gör det hon gör, liksom.

Svea är ju lite "von Oben".

Svårigheten med att leva ett liv som passar både en senior och junior hund ser jag ännu tydligare hos grannen Polska Damen. Hennes Caesar (papihuahua) är nu hela 11 bast! Han är inte det minsta intresserad av promenad. Han släpar tassarna efter sig och pekar med nosen för att säga "hemåt, snälla".

I vintras skaffade hon en till hund; den brummande chihuahuavalpen Leo. Han är fortfarande valp, inte ens unghund som vill ju vara ute och nosa och upptäcka hela tiden.. Mellan de två hundarna skiljer det hela tio år medan mellan mina skiljer det bara 3,5.

Senioren slappar, junioren alltid nyfiken. Och med senioren menar jag alltså Svea och inte jag själv.

HÄR kan du läsa om försäkringsbolagets Agrias tips för att ta hand om din seniora hund.

onsdag 18 oktober 2017

Thaibutik i Högdalen - Giging Asia food marketJag var i Högdalen för att lämna lite loppis-rester från i somras. I det centrumet finns Systembolaget, matbutiker, Jysk och apotek som jag tycker är av värde - egentligen inte så mycket mer än så.

Men så upptäckte jag en härlig grej: Det finns en butik med thaimat! Yes! Jag har sett att Hökis har en sedan säkert 1-2 år tillbaka, men jag har aldrig hunnit testa då jag sällan har ärende med bil dit.

Tyvärr svårt att läsa :/

Det var inte en speciellt stor butik om en jämför med den jag brukat handla i på Olofs Palmes gata inne i staden. Men det jag behöver fanns där för nu i alla fall. Jag köper sällan djupfrysta grönsaker utan håller mig till torrvaror och godis.Helt underbart att ha en thaibutik i Söderort!

måndag 16 oktober 2017

Hem och villa-mässan 2017

Otroligt svårt att plåta i mässmiljö.

Jag fick en biljett till Hem, villa & bostadsrätts-mässan (eller vad den heter nu för tiden) på Stockholmsmässan i Älvsjö och drog dit i fredags.

Jag drog dit för att prata med Kakelugnspannan - en superkakelugn! Den har gammeldags teknik med sju meter rör som är vattenmantlade. Dessutom är den gjord för att kunna köras hela tiden till skillnad från vanliga kaminer.

I övrigt tittade jag inte runt så mycket. Anledningen är enkel; min kropp funkar inte i mässmiljöer med allt ljud, torr luft och avsaknad av dagsljus. En kan mår riktigt dåligt av mindre än så.

Summa summarum var väl att inredning inte var speciellt stort. Mycket värmepumpar, pooler, kaminer, larmsystem, traktorer och så vidare fanns att kolla på. Himla bra för den som ska bygga hus!

Jag älskar miniatyrer! Detta var något företag so sålde ekologiska hus.

fredag 13 oktober 2017

Snickartips: kapa hörnet


Helt ärligt kändes det lite kymigt att ta in en snickare när jag ju (i teorin) skulle kunna och vilja göra dessa grejer själv. Men antalet bajsmackor som kastats mitt håll denna höst har gjort mig helt slut.

En himla bra grej som jag dock kommit på är bra med att tidvis ta in någon är inspel. Han gör grejer på ett sätt som jag inte tänkt på.


För att få in reglar i trånga utrymmen gör han tydligen ett tvärskär. Glasklart så här när en ser det på bild. 

Lösningen för att sätta upp golvreglar i nya garderoberna/gamla trappan (som jag så klart missade att dokumentera) var något helt annat än vad jag hade kunnat ana. De var den största anledningen att jag hellre tog in snickare, men han fick det att blir så enkelt.

Med andra ord bra att jag tog in honom i slutändan!

torsdag 12 oktober 2017

IKEA lanserar husdjursmöbler


HÄR kan vi läsa om IKEAs nya kollektion LURVIG - för husdjur. Hur klockrent är inte detta?


Den ska inte lanseras på svenska marknaden enligt informationen i länken, men vem vet. Och varför har de inte gjort detta innan? Den där lilla soffan är ju jättegullig. Det enda jag saknar är att möblerna inte är miniatyrer ur IKEAs befintliga sortiment. Tänker er en pyttelliten Klippan-soffa och en minisäng som Brimnes. Deras dockskåpsmöbler är ju det :)

tisdag 10 oktober 2017

Inreda garderob i källaren vid gamla trappan

Grannen (och kollegan) Thomas och jag och älskar Rustas julgrejer.

Ser vi glada ut? Ja, Rusta var ett ljus i mörkret i den vansinnigt regniga helgen som gick i Stockholm. Nu gillar jag regn. Ja, jag använder ibland ord som älskar, men detta skyfall var ju något längre än vad vi är vana vid här. Det började lördag förmiddag och höll på i princip non stop till måndag förmiddag. Sen satte det igång igen måndag eftermiddag och regnade även den natten.

Detta är där gamla trappan kom ned i källaren förut. Totalt har jag fått ut tre stora garderober genom att flytta trappan till en plats där det ändå inte gick att ha garderober samt fått ett större badrum.

Snickaren är klar för nu i källaren iaf. Jag kände att jag var tvungen att hejda honom när han gjorde så otroligt fint INUTI garderoben.

OSB-skivorna kanske jag skulle kunna måla vita, men både jag och ni vet hur jag känner inför målning så det lär ju inte bli av.

Taket inuti garderoben.

Det spacklade taket. Please - ingen kommer att titta upp. Att han ens spacklade. Sånt prioriterar jag inte att lägga pengar på :)


Nu är det dags för mig att bestämma mig hur garderoben ska inredas. Jag får helt enkelt återkomma i frågan :)