onsdag 17 januari 2018

Designhus av containrar


Det här huset kommer från Grand Designs.

En snubbe på Byggahus.se - forum för allt som har med att bygga och renovera hus att göra - lade upp bilder på bygget av sin egen kopia på originalhuset. Och gissa vad: Han har byggt det av stora containrar!

Kolla alla bilder HÄR.

fredag 12 januari 2018

Bygger innervägg övre hall - del 3

Crew-tröja från festivalen Where The Action Is på Stora Skuggan i Stockholm 2008.

Jag har så klart kommit av mig. Mellandagarna blev istället sociala dagar med besök av monster (barn), bio, syjunta med mera.

Däremot gjorde jag "lämningar" inne i väggen som jag satt igång att bygga. Ni vet, om någon skulle riva den så finns fynd där. Spår från tiden då den byggdes.Jag har en biljett från den allra sista matchen som spelades på Råsunda innan den revs dagen därpå. Lite coolt trots att jag inte alls gillar fotboll.

Jag lämnade årets sista lokaltidningar också samt senaste Tallkrogsbladet.

När jag får feeling igen ska bygget med väggen fortsätta. Oroa er inte, det kommer! Jag har varit igång sedan början av december med en massa grejer varav alla jag inte hunnit lägga upp.

måndag 8 januari 2018

Bygger innervägg övre hall - del 2Jag sänkte ramen. Det är lite svårt att förklara på ett förståeligt sätt vad jag ska göra, men målet är att det ska bli en växtbädd upptill. Och en spot rakt upp i taket för myskänsla.

Jag älskar växter och växter ger mig harmoni (gör de inte det med alla människor?). Så med inspiration från en grej som de kanadensiska YouTube-tjejerna The Sorry Girls gjorde i det första avsnittet jag såg med dem så bygger jag in en avlång bädd uppå väggen (eftersom den inte ska gå hela vägen upp till taket). Murgröna eller annan hängväxt ska planteras och ligga ut mot trappan - inte in i hallen där hatthyllan kommer att vara.


Testar ljuset med en gammal lampa.

Kolla hela filmen om ni orkar, annars är det i slutet vid cirka 10.00 min som ni ser min inspiration.

söndag 7 januari 2018

Bygger innervägg övre hallen - del 1

Lämnar meddelanden om någon skulle riva min vägg.

Jag satte igång med ett delprojekt runt jul; innervägg där nya trappan är så att gäster inte trillar ned till undervåningen.

Jag bygger den med stålreglar av den anledning att jag fått dem. Intressant att testa.

Gjorde en mall för att veta exakt var liggande skenan skulle ligga med OSB och gipsskiva dikt an mot golvbjälklaget.


Jag älskar min krysslaser.

Att sätta upp stålramen på egen hand var svårt. Jag vill ju kolla vattenpass åt två håll så det var mycket klättra upp och ned på stegen om och om igen för att vara säker på att det skulle bli rakt.

Det tog totalt cirka 6h effektiv tid att klippa stål, måtta och skruva ihop.

Sanningen.

En provisorisk "brygga" som jag byggt ihop för att kunna arbeta på andra sidan väggen.

Klar för nu. Jag ångrade mig sedan och sänkte väggen, men mer om det i kommande inlägg.

En snabbsummering hittills om stålreglar:
- De är svåra att kapa (jag klippte). Det krävs mycket kraft för att klippa till dem - hela jag svettades.
- De skruvar, som skulle gå igenom stål, var jag tvungen att förborra hål till. De tog inte sig igenom som de skulle - grrr.
+ Det positiva var att en inte måste kapa stående reglar i exakta höjder eftersom de ska "vridas in" i de liggande profilerna och sedan borras ihop.
+ Stålreglar, till skillnad från trä, skruvar sig inte som en del träreglar har en tendens att göra.

lördag 6 januari 2018

Alice 5 årIgår fyllde min lilla tik hela fem år. Jag har haft henne i tre år och att skaffa henne, det vill säga en andra hund, är ett av mina livs bästa beslut. Hon har fart och fläkt, åsikter och är en jäkel på att larma för varningar. Hon gör varje dag spännande. Varje dag fylls mitt hjärta av kärlek å grund av henne.

PS. Ja, den andra hunden känner jag likadant för, men de har inte alls samma personligheter. Som dag och natt.

torsdag 4 januari 2018

Testar Pizzeria Milano i Tallkrogen

På väg in till Pizzeria Milano.

Varken jag eller Grannen Thomas äter pizza. Det ska mycket till för att jag ska sätta i mig en sådan och tro mig - det är inte svårt att undvika.

Men så har det öppnat en till, ja alltså en andra, pizzeria i lilla Tallkrogen. Personligen hade det varit roligt med något annat som inte redan fanns, men nu är det så här. Och jag behöver ta mitt ansvar som lokal bloggare så jag föreslog att vi skulle testa på självaste Nyårsdagen - den stora pizzadagen of course!

Vi valde varsin delikatesspizza.

Inredningen är exakt densamma som när Oya Café huserade. Ja, istället för en brödhylla finns där nu en stor pizzaugn, men i övrigt är inget annorlunda.

Pizzorna var GIGANTISKA. Är pizzor så här stora? Vi vet ju inte, men reagerade på att de inte fick plats på tallrikarna ens.

Personalen var många, troligen på grund av stora pizzadagen, och okrystat trevliga.

När vi lämnade stället funderade jag på vad jag tyckte och det visade sig att vi båda tänkte samma sak: Pizzorna smakar, enligt oss ovana pizzaätare, egentligen som vilka pizzor som helst. Däremot gillade vi att en kan slå sig ned och äta där vilket vi inte riktigt känner är fallet med den första pizzerian. Där beställer en, väntar och går sedan iväg med maten.

Hemsida HÄR.

fredag 29 december 2017

Hundbädd av retro resväskaVet ni. Jag avslutade ett påbörjat projekt för några helger sedan: Hundbädden av resväskan som jag tog från Birgits dödsbo. Den är i galon och från 50-talet.

Notera att hörnen är rundade för att plattan ska gå ned i väskan.

Satte på hjul till en början, men de syntes knappt samt att hela bädden ju rullade lite när hunden hoppade upp och ned. Ej uppskattat, alltså, så jag skruvade bort dem.

Hade kanske varit fint med fyra, svarvade ben på 10-15 centimeter. Om en inte kör hjul eller ben så behövs ju inte bottenplattan (för er som vill göra detta, ni också).Om Alice gillar den? Herregud, självklart inte. Det är det som är så snårigt med att bygga (och köpa grejer) till sina djur. Det är ett lotteri varje gång.

Kanske någon vill ha den? Maila mig i så fall. Kom ihåg att den är väldigt liten och att lilla Alice på 2,4 kg är lite för stor för den. Så din hund bör vara ännu mindre.