torsdag 30 oktober 2014

Smart lampskena till hundmänniskor i förorten

(Finns HÄR)

Det är mörkt nu när man går kvällspromenaden. Antalet möjliga promenadstråk mer än halveras då man helt enkelt inte ser när man ska knata in i ett skogsparti. Vi får gå på upplysta promenadstigar och på gator.

Hunden Svea har så klart reflexer och en liten lampa, men eftersom som hon är så förbaskat liten jobbar jag med mig själv också för att vi ska synas som ett par.

Av en slump hittade jag den här LED-lampanClas Ohlsons hemsida igår efter läsartips om deras minilampor från Asaklitt. Detta är av samma märke och jag tror målgruppen är joggare. 

Det är en lampskena som man klämmer fast på baksidan av skon så att man syns bättre!

Dessvärre var en av dem paj, men så snart jag bytt den trasiga hos Clas ska jag visa upp bilder och ge utlåtande.

onsdag 29 oktober 2014

Nya konsoler till mikro


Jag hittade av slump ett par riktigt passande konsoler till min lösning för mikron i köket. Jag var på Clas Ohlson och letade minilampor att hänga på hunden (vilket jag inte hittade för övrigt). De här konsolerna var inte i trä och järn kommer oftast i något fult smide med krusiduller. De finns i vitt och typ alu-färg. Se här.

(En svajande mikro)

Den här lösningen var ju toppen - i teorin. Konsolerna orkade inte hålla upp den tunga mikron. Den svajade så fort jag rörde den. Kändes allmänt oproffsigt även om den satt tryggt på väggen.

(Snett)

(Hänger utåt)

(Gamla konsolerna)

(Rakt som fan blev det)


(Nya konsolerna underifrån)

(Oknusslig design)

(Hänger rakt)



tisdag 28 oktober 2014

Nödlösning: hemmagjort lod


Visst blev det fint!? Känns väldigt IKEA att jobba med väggarna :)

Stolarna kommer därifrån (Frode 299:-/st) och knopparna är i porslin från Lagerhaus (25:-/st på rea).


Eftersom jag inte har något laserpass jobbade jag med ett hemmagjort lod: sytråd och porslinsknoppen. Funkade väl, men som sagt; ett laserpass hade varit handy här.

Jag tror jag jag ska hålla utkik efter ett laserpass. Eller önska mig ett i julklapp!


måndag 27 oktober 2014

Svenska Hamburgerköket

(Fönsterplats)

Jag trivs som sagt som bäst i Förorten och det spelar liksom inte riktigt roll vilken. Så i fredags när vi skulle ut, jag, Sandra, Tommy och hans syrra, så gick vi till Svenska Hamburgerköket i Hipster-meckat Midsommarkransen.

(Svenska Hamburgerköket egna öl i samarbete med något större bryggeri)

(Tommy med syrran)

Jag tog veg-burgaren Floristen. Det var en burgare på svamp. Det var gott, men svampen tog över lite (som svamp oftast gör). Jag hade velat att hamburgerdressing och ost hade fått ta mer plats smakmässigt.

Lite trist var det också att pommesen bara var pommes med dipp. På till exempel Bun Meat Bun (se tidigare inlägg här) kunde man välja lite olika pommes, bland annat med smält ost och jalapeno på. Mums!

(Ibland är det lite pinsamt att umgås med Sandra)

("Han som står där i baren, är inte han känd?")

("Eller, han kanske jobbar på Nöjesguiden?")

(Utanför)

söndag 26 oktober 2014

Vintertid idag

(Vaknade upp i ett solbad)

Idag var det alltså dags att vrida tillbaka klockan (vi vinner alltså en timma). Lustigt nog var det soligare än på väldigt länge när jag vaknade i morse. Man får så mycke mer energi!



Som vanligt kommer jag och Svea gå en mil idag och eftersom vädret är trevligare så kommer det också vara trevligare att vara utomhus. Jag har fått en massa ärenden gjorde i fredags och tänkte idag... Ja, jag vet inte vad jag ska göra idag. Dammsuga, kanske? :)

(Har plockat fram vinterjackorna till både Stor-Kryddan och Päls-Kryddan)

(TV-frukost!)

lördag 25 oktober 2014

Ett år i huset!!

(När flyttgubbarna bar in hela mitt bohag)

Idag på dagen. Ett år sedan var det som jag och Svea tassade in på mäklarens kontor och avslutade köpet av huset. Jag fick nycklarna i handen och hoppsade hem till Tegnérlunden för att packa ned det sista med Mami.

(När sommaren kom...)

Från första natten kändes det som hemma. Visst, jag förmådde mig inte att sova i sovrummet de första nätterna då det kändes som någon annans. Jag sov i soffan i vardagsrummet och låg och tittade på ljuset från gatulyktorna som landande på väggen. Mina glasrutor gjorde att det såg ut som ett brinnande hav.

(Ljuset från gatulyktorna)


Jag tog mitt ansvar som hundägare och skaffade mig en varningsskylt. Svea är ju en riktig mördarhund.

(Bra skottkärra jag fick av vänner)

Jag har lärt mig att ta hand om min trädgård. Nu kan jag klippa gräset, rensa i rabatterna, ta hand om alla äpplen mm.

(Köket)

Jag har gjort små små förändringar i husest som gjort att det hela tiden blivit finare. Men i somras när jag satte igång med källarrenoveringen så ser det nu ut som att jag precis flyttade in. Så stökigt och en massa flyttkartonger i vardagsrummet :(

(Kitchen view)

Jag har haft mer besök i villan detta år än vad jag hade under mina 13 år på Lunden. Och jag älskar det - det är så mysigt.

På bilden ser ni Karin och Svea sitta och mysa i trädgården medan jag fixade middag i somras. 

(Arty farty)

Renoveringen i källaren. Fy fan.


Jag skaffade mig en Volvo - så klart. Nu har jag villa, volvo och vovve :)

(Team Mavea)

Jag och Svea har utvecklats ihop en massa. Vi har hittat rutiner för det mesta och jag ser verkligen skillnad på henne idag kontra då vi flyttade hit.

(Vintern)

(När de thailändska zebrorna flyttade hem till oss)

fredag 24 oktober 2014

Behöver helg


Den här kvinnan behöver helg!

Vädret är ruskigt. Det blåser och duggar. Solen syns inte till och temperaturen ligger på cirka 8 grader. Det är gött att vara hemma efter en timmas promenix i harmoniska Skogskyrkogården.

Förutom att slappa och återhämta mig ska jag ge mig själv lön, administrera alla märkliga domäner jag "äger", boka veterinärtid, boka läkartid till mig själv och kanske orka boka en tandläkartid också.


Ps. Idag fredag är de fem kapellen i Skogskyrkogården öppna för allmänheten (normalt är de stängda). Det är något med FN. Kolla mer här. Jag "borde" gå, men nej - jag orkar inte.

torsdag 23 oktober 2014

Material till hundtrappa

(Sötaste tjejen på jordklotet)

(Sydde ihop lapparna och fick EN socka)

Svea och jag var på syjunta igår. Det var hemma hos Lama här i Söderort och vi tog herrgårdsvagnen dit. Gud vad glad jag är att jag har köpt bil. Inte bara för att det är så omysigt att ta sig hem i kylan och mörkret när timman börjar närma sig 22. Ikväll visade det sig dessutom att Lama ville bli av med två brädor som blivit över. De ville jag ha! Så jag kunde bara slänga in dem i kärran och åka hela vägen hem till dörren.


En PDF och en typ plywood?

Jag ska ta och göra en trapp till pälsladyn. Hon är ju så vaktig och då kan hon tassa upp för trappen och kolla genom fönstret när hon hör ett misstänksamt ljud. Annars måste ju jag resa mig upp och lyfta upp henne... Varje gång....


onsdag 22 oktober 2014

Plastbantning

(Två zebror och tre rådjur på tomten)

Hållbarhets-Anna nere i Skåne håller på att plastbanta. Jag kan beundra denna tillgivenhet till miljön, men jag är inte riktigt på hennes nivå - än.

Att plastbanta innebär att helt enkelt försöka skala ned på mängden engångsplast du använder genom att till exempel använda tygkasse när du går till affären (eller åtminstone återanvända en hemifrån). Anna har tillverkat sin egen vaxduk som hål slår in mat i innan de får åka in i kylskåpet så som typ ost och grönsaker. Hon har också virkat fruktpåsar som hon tänker ta med till affären istället för att använda plastpåsarna som finns där.

Detta är ju sååå ambitiöst! Vad säger man?

Kolla in hennes virkade fruktpåse här.

tisdag 21 oktober 2014

Tips på syjunta-projekt?!

(Testar dam-sjal)

Jag har inget som behöver lagas! I kväll hostar jag syjunta och måste ha ett projekt. Jag kanske ska sy en skötväska till vovve? Sy en egen klövjeväska? Sy eget hundtäcke? Eller så kanske någon av lilla Harrys Sveor kan få ett huntäcke - det börjar ju faktiskt bli vinter.

(Prince-blus på jobbet)