måndag 30 juni 2014

Planering inför renoveringen



Skönt. Vi behöver bara stänga av vattnet några timmar åt gången. Jag som föreställde mig ett vattenlöst hem i flera veckor. Det här betyder att jag kan gå på toa och laga mat. Båda väldigt bra grejer!

Deppig Svea


Det är något med Svea. Hon löpte ju för två månader sen och då blir hon väldigt oregelbunden, men det var ju då. Nu är hon nere och jag tror det kanske kan vara omställningen som gör sig påmind. Hon äter dåligt och hon är inte pigg och uppmärksamhets sökande som annars. Till och med hundvakten har påpekat det.

Det är jobbigt för jag tror inte man kan ge mer kärlek till en hund än vad jag gör. Eller jo, jag skulle kunna vara hemma om dagarna. Snart är det semester och då kanske det blir skillnad. Hoppas.


söndag 29 juni 2014

Herngren letar hus


(Lapp i lådan)

Kul och spännande. Felix Herngren spelar in en ny TV-serie (vad händer då med Solsidan?) och letar location i Enskede.

Jag har ju vääääääldigt lätt att flytta på mig då jag inte är varken en barnfamilj eller pensionär. Däremot har jag lite svårt att tänka mig att det man söker är mitt gulliga hem?


Idag har jag annars hunnit köpa ett fint golf-set via Blocket och framför allt myza. Här i villan gillar vi nämligen myz. 

Köpt duschdörr

(Bild från Blocket)

Jag satte mig i Herrgårdsvagnen igår och köpte mig en duschdörr! Tjejen som sålde den hade köpt ett par (alltså en duschhörna) men behövde bara en. 

Den var dels smal (eller kanske normal -  80 cm) och dels lägre än de flesta andra (bara 185) vilket är super eftersom takhöjden i källare brukar vara ganska låg. Super!

400 ynka pungade jag för denna oanvända dörr i förpackning. I samma körning åkte jag och köpte en handdukstork oanvänd i förpackning för 800. Jag vet, jag köpte ju en handdukstork redan i tisdags men jag ångrade mig. Dels ville jag ha en vit, dels kom jag på att elburet är bättre för då kan man installera timer på den! Eller ja, åtminstone sak samma som vattenburet, men denna var iaf vit. 

lördag 28 juni 2014

Fikabesök i trädgården


Rabarberpaj från himlen. Stod i ugnen när besöket kom - precis så som hemmafruarna gjorde på 1950-talet. De var redo när besöket kom!

Maryam och Jesper ser måttligt roade ut men jag tror de hade trevligt. 

Jesper hade fått för sig att jag skulle ha bubbelbadkar i badrummet. Varför vet jag inte. Jag tycker ju att sådana är överskattade och lite äckliga (jag har sett på TV när de rengörs och det bara väller ut brunt guck ur hålen). 

Anledningen var att han tyckte jag var extravagant. Say what? Jag som handlar alla mina kläder på HM, älskar Clas Ohlson och IKEA. Jag undrade om det var för att jag ibland gör grejer utanför boxen, men nej, han kunde ej förklara. Intressant i alla fall. 


En vanlig lördagskväll i villan

(Måste ligga skönt när man ska kolla på TV)

(Här var det skönt)

(Gäääääsp)

fredag 27 juni 2014

Inspired! Inbyggt badkar

(Bild från en Blocket-annons)

Det var längesedan jag körde en Inspired! här i bloggen. Bilden ovan visar precis det jag visualiserat mig kring badkar. När man bygger in det och ger den breda ramar så får badkaret en kungligare plats i badrummet plus en viktig funktion: man kan sitta på kanten och leka med barnen som badar (eller om man ska tvätta hunden).


Mitt rosa badkar var också inkaklat, men utan avsats. Där blandaren satt finns också en rostfläck, troligen för att den inte varit tät och stått och droppat i fred i stillastående luft. Det är synd och gör att jag kommer att kakla in badkaret med en högre avsats än tänkt (alltså som bilden ovan). det kommer så klart också bli fint.

torsdag 26 juni 2014

Förstis ÅVC

När man flyttar till villa helt ensam är man med om många "förstisar". Exempel på detta kan vara att klippa gräset eller att stänga av vattnet i hela huset. Man skjuter upp det, sen när man väl gör det visar det sig vara hanterbart och totalt oläskigt. 

Näst på tur är att besöka ett ÅVC. 

Ny hashtag på min Insta är #förstis (tyvärr ej öppen profil men många bilder kommer ju upp här). 

(Frigolit, någon?)

Sova på semestern

(Min favorittjej sover)

Jag tänkte precis deklarera min planerade aktivitet på den stundande semestern, men insåg snart att det kommer bli svårt att sova när det ska bilas nere i källaren. Där sprack den härliga planen. Jag får väl sova sen :)

(Pirr inför både semester och renoveringsstart)

onsdag 25 juni 2014

Blocket-turné

(Har burit kakel och gjutjärnsbadkar)

Det är ju lite meck att handla via Blocket. Man måste vara snabb som tusan för de bra och prisvärda grejerna går oftast samma dag. Man måste också vara beredd, dvs ha ev släpkärra och bärhjälp. Och cash med växel.

Självklart ska man pruta också - på plats. Och det tar på krafterna.

Igår efter jobbet kom brorsan med släp och vi hade tre inplanerade stopp. Tre prutningar tar på krafterna (och det tar tid). Man får också räkna med att produkterna kanske inte ser ut som man tänkt sig... Det är lite mer vågspel än att åka till affären.

Duschdörren visade sig inte alls vara en dörr. Den låg fortfarande i som förpackning, helt oanvänd så bilden var en stor låda. I lådan låg en duschvägg. Not the same as dörr.

(Utomhus-spa)

Jag köpte 15 kvm gråa klinkers (700 spänn vilket var en tredjedel av ord.pris), en vägghängd toa för 100 spänn, en handdukstork för 400 (vattenburen), ett rosa handfat och rosa gjutjärnsbadkar med tillhörande blandare - guldöverdragna i äkta guld! De prutade jag ned till 300 spänn ihop.

Allt som allt landade turnén på 1.500:- Förbannat bra pris.

(Från annonsen)

Att bära gjutjärnsbadkar är tungt.

(15 kvm för 700 spänn)

Att bära kakel är tungt. Handskar med turnén är ju att rekommendera.

tisdag 24 juni 2014

Smörknivar från Mique


Unnade mig något onödigt i förra veckan. Sex söta smörknivar från Rice från Mique. Köpte alla för en hundralapp. Bra pris, men damn vad de suger! De brer verkligen dåligt hahaha!

Köp dem inte, men väljer ni att trotsa så har ni dem här. Man kanske kan ha de när man bjuder på lite marmelad, eller något.

(Söt men värdo)

måndag 23 juni 2014

Renoveringsplaner

(Bara sex av typ tusen olika planlösningsalternativ)

I två midsommardygn har det enda som snurrat i min skalle varit: hur ska jag planera badrummet?! 

Grejen är att jag har alla möjligheter då jag ska bila upp hela golvet och dra om alla gamla rör från typ 1935. Jag kan planera rördragning helt efter mina preferenser. Och - lite som Apple hajat - för många valmöjligheter gör beslutsfattandet för svårt för människan.

(Beslut)

Jag kom fram till att jag helt enkelt får kompromissa med mig själv. Trots alla möjligheter är badrummet inte tillräckligt stort för att ha tvättstugedelen som jag hade önskat. Det får bli en tvättpelare, helt enkelt, utan arbetsbord. Snyft.

(Bild från Midsommar)

Känner mig villa-ig!



Jag börjar verkligen komma i villa-form och göra sådant som jag trodde jag hatade: klippa gräset! Och inte bara att jag gör det, jag planerar efter väder. I helgen visste jag att det skulle bli regn på söndagen. Bad day för att klippa gräs med andra ord. Så det fick bli lördag, det vill säga Midsommardagen så halva bygden går omkring bakis och helst skulle slippa ljudet av en motor.

Mitt i klippningen tar soppan slut. Den soppa jag hade i klipparen hade grannen hällt i när han visade mig hur den funkade :)

Så jag satte mig i Herrgårdsvagnen och åkte till närmaste mack för att inhandla dunk och bensin. Så klart får man unna sig en trefemma när man är klar. 

(Nyklippt!)

(Dia i min trädgård. Mums)


(Close up)


söndag 22 juni 2014

Juni. En kall månad.

Det är en bra regel att ha med sig; maj är varmt, juni blir det kallt igen. Visst, 13 grader kanske var lite väl, men principen gäller fortfarande. I juni får man helt enkelt klä på sig lite igen och ehum, höja värmen i huset. 

(En skakis liten tik)

Idag var det 10 grader och regn när jag vaknade kl 8.00. Enligt prognosen skulle det inte regna först eftermiddag så jag klädde mig som vanligt.

Självklart öppnade himlen sig när vi var ute på turen. Vi (eller kanske snarare jag) bestämde oss för att knata den snabbaste vägen hem.

Väl hemma var det varmt och gött. Jag torkade av Svea som sedan lade sig i sängen. Efter någon timma, när jag var klar med frukost, såg jag att hon låg och skakade. Stackarn var helt nedkyld! Det blev akut gos i soffan där hon fick ligga nära och dela på kroppsvärmen medan jag jobbade upp blodcirkulationen på henne. Det dröjde kanske så lite som tio min innan hon lugnade sig och cirka en timma innan hon blivit varm igen.

Ja, det är så här det är att ha djurbarn :)

(På upptining)

På lunchpromenaden var det regntäcke som gällde. Och jo, det började regna även på denna tur även om det inte var lika hårt.

Blocket - en värld av grejer

Jag frågade mina kollegor i veckan: "När handlade ni något på Blocket sist?". Jag själv knarkar ju Blocket som andra knarkar Hemnet och tog, med min fråga, för givet att kollegorna faktiskt också använt sig av sajten.

Svaret från de två som satt på sina platser var: "Aldrig."
Jag: "Say whaaaat?"

Deras motivering var att de inte bodde i villa som jag gör. Men herregud, man måste inte bo i villa! Det finns ju allt där och en massa mer. Lite som Clas Ohlson - det finns saker där som man inte visste att man behövde. Jag visade en kollegan olika annonser med stenbumlingar för en krona styck, gräs i en stor hög som skänktes bort, barnvagnar, klaffbord, eldrivna barnbilar, mini-husvagnar från 60-talet, men nej - de hajade inte grejen. Det tog några dagar för chocken att lägga sig faktiskt.

Jag säger att du kan hitta grejer så mycket billigare och du gör miljön en riktig super-tjänst

(Bild 2 med knas-bubblor)

Midsommardagen lade jag ut min soffbord som jag tröttnat på (jag ska ju köra soffbordslöst vardagsrum ju, se tidigare inlägg här). Det är ett IKEA-bord, men eftersom det utgått har det ett högt andrahandsvärde

Jag sålde det för mer än vad jag betalade när jag köpte det för ett år sen på Blocket och det var utanför min dörr på tre timmar.

Planerar inför renovering


(Duscha frågetecken)

När "gubbarna" väl sätter igång med renoveringen av källargolvet kommer jag inte ha tillgång till dusch eller tvättmaskin på ett bra tag. Tvättmaskin är väl en sådan där grej som man klarar sig utan om man bara duschar typ allt man har innan den tillfälligt ska avlägsnas. Men dusch... Hade jag jobbat kunde jag ju duscha på jobbet bara, men nu infaller detta under semestern.

Jag har löst problemet nu. Det blir duschning hos en kompis som bor 10 min bort. Super!

Och ja, just det. Jag ska renovera källargolvet :)

lördag 21 juni 2014

Midsommar pt. 2

(Mitt lilla hjärta Svea)

(Den koncentrationen)

(Kerstin fick en krans)

(Ester också)

Efter sill-lunch gjorde Karin kransar åt små-tjejerna. Killarna verkade inte så intresserade. Jag och Svea tog en kortare tur i området. Mest satt vi och pratade om ditten och datten. En lugnare midsommar - helt i min smak. Och precis som jag brukar avvek jag lite tidigare för att få lite egentid hemma innan  jag går och lägger mig. Svea checkar dessutom ut så tidigt (hon somnar alltså) och då tycker jag synd om henne om hon inte får vara hemma hos sig.

På vägen hem på Ea:an var det typ jag och tre andra bilar.

Midsommar 2014 pt.1


Det var en kall midsommarafton igår. Stockholm bjöd på så lite som 13 grader dock inget regn. Det var en genomsnittlig oktoberdag, skulle man kunna säga.

Jag och Svea var bjuda till kusinen i Järna utanför Stockholm där kusin #2 (av typ tusen) också var med tillsammans med familj.


Vi började med att gå till ett gemensamt midsommarfirande i "bygden". Där fanns midsommarstång med en peppande farbror som sjöng små grodorna i mick. Där kunde kidsen rida ponny, fiska i fiskdamm och så fanns fika och lotteri.

(Som förr i tiden :))


(Kusin Oskar med sin Gunnis)


Ni ser rätt: jag har mössa. Alltså det var 13 grader! Sjukt....

(Festligt!)

Fler bilder snart.